Aniella jósnő weboldala

 

 

 
   

Kezdőlap  I  Kapcsolat  I  E-mail  I  Letöltések  I  Képgaléria  

 
 
 

ÜVEGEZÉS
 


Hőszigetelés, hangszigetelés, biztonság és esztétikum. Nyílászáróink üvegezését az ön igényeihez igazítjuk.  Kültéri nyílászáróink általában Low-E bevonatos, gáztöltetű, fokozott hőszigetelésű üvegezéssel kerülnek legyártásra, de ezenkívül választhat síküveget, katedrál-, biztonsági-, fényvédő-, zajvédő üvegezést is.

 

VÁLASZTHATÓ ÜVEGTÍPUSOK:

 

LOW-E (Low Emission = alacsony áteresztőképesség)
 

 A hosszú infravörös hősugarakat visszaveri a helyiség belseje felé, megakadályozza a meleg kiáramlását, alkalmazásával 70 %-os energia megtakarítás is elérhető!!
 Megszűnteti az ablakok közelében a hideghatást. Más üvegtípusokkal kombinálva is alkalmazható (reflexiós, parsol, biztonsági). Több rétegben használva a hő átbocsátási tényező tovább csökken!
Bevonatok jellege

Lágy fém "k" érték alap esetben: 1,4 W/m²K
Argon gázzal töltve: 1, 1 W/m²K
Hőveszteség mérőszáma,
hőátbocsátási tényező:
Uw – nyílászáró   Ug – üvegezés  
Cél : az Ug-érték 1,1 W/m2K-re csökkentése

 

 
 

Időtálló megoldás!

A fa nyílászárók természetes anyagból készülnek, ezért sokkal közelebb érezzük magunkhoz, jó érzés tölt el bennünket a közelükben, a műanyag anyagokkal szemben. A faanyag minősége, számtalan formai és színezési lehetősége olyan tulajdonságok, melyek könnyedén teszik a nyílászárókat a lakások, épületek dekorációjává is egyben.

A fa nyílászáróknak nagy hagyománya van, történelme egészen az ókori birodalmakig nyúlik vissza. Volt tehát elég idő az anyag viselkedésének tanulmányozására, a forma- és időtállóság megfigyelésére. Napjainkban a fa nyílászárók hossztoldott, rétegragasztott anyagból készülnek, ezáltal kiküszöbölhető a fa vetemedése. A műanyag ajtókat és ablakokat mindössze a 20. század második felében kezdték el gyártani. Épp ezért hosszú távú viselkedésüket még nem volt mód megfigyelni, azt viszont tudjuk, hogy pár év alatt nagyban romlik az esztétikai hatása.

Forrás: MAGYAR ASZTALOS ÉS FAIPAR folyóirat - 2003/10

 
 

Nemcsak a falak, hanem elsősorban a nyílászárók jó hőszigeteléséről kell gondoskodni, hiszen ez az a felület, ahol a legnagyobb a hőveszteség. A nyílászárók hőszigetelése a tok- és a szárnyprofil alapanyagának minőségétől, az üvegezés típusától és a tömítések minőségétől függ. Az ablakok és ajtók hőszigetelési értékét az „u” érték mutatja meg. Minél kisebb ez az érték, annál jobb a hőszigetelés. A fűtési költség megtakarítás a nyílászáró és a benne lévő üveg együttes hőszigetelési értékének a javításával érhető el.

A leggyorsabban megtérülő beruházás azonban, a jobb szigetelő üvegválasztás. Az u=1, 4W/m²K hőszigetelő üvegre lágyfém bevonatot visznek fel lehelet finoman az üveg felszínére, ha ugyanezt az üveget még nemesgázzal (Argon) is feltöltik, akkor a hőátbocsátási tényező még jobb, vagyis u=1, 1W/m²K lesz. Mivel az Argon hővezető képessége a levegőnél lényegesen kisebb, így a kifelé történő hőveszteséget csökkenti.

Amennyiben a megtakarítást téli időszakban forintokban számoljuk, egy átlagos családi ház üvegfelületét kb. 30m2 üvegfelületnek véve legalább k=1,4 –es üveg alkalmazásával, az egy év alatt megtakarítható fűtési költség 16-18 ezer Ft.


FLOAT ÜVEG (síküveg)

A float üveg egy folyamatos üvegszalag olvasztott ónon történő úsztatásával készül. Teljesen víztiszta, felülete maximálisan sík. Hőszigetelt üvegek készítésére, ahol fontos a magas fényáteresztés. Ablakok, üvegházak és megmunkálva számtalan felhasználási területet említhetnénk. A float üveg edzhető, hajlítható, laminálható.

Minőség: Megfelel az MSZ EN 572-1; 572-2 előírásoknak.

Technikai adatok:
Súly(1mm vastag üvegnél)
2,5 kg /m2
Fényáteresztés(5mm vastagság esetén)
89 %
Levegő hangszigetelő index
28 dB
Gyártott vastagságok (mm)
2,3,4,5,6,8,10,12,15,19,25
Hőszigetelő tényezője ("K"értéke) hőszigetelő üveg esetén
2,8 K

Az anyagukban színezett float üvegek a következő színekben kerül forgalomba:

Bronz, Szürke, Zöld, Kék

Az alap üvegszerkezetet két 4 mm-es float üvegből építik össze, 16 mm-es távtartóval, mely páraszívó anyaggal van megtöltve. Ennek hatására nem párásodik be az üvegszerkezet belülről, illetve ennek működéséhez szükséges a távtartók apró lyukacskákkal való ellátása. Az üvegtáblákat kétszeres tömítés veszi körül, mely rugalmas, UV -álló, általában poliuretán, vagy poliszulfid.

Egy ilyen 4/ 16 /4 -es üvegszerkezet hőátbocsátási tényezője:
U = 2,9 W/m² K
Mivel: lüveg = 1 W/m K
A levegő = 0,025 W/m K


BIZTONSÁGI EDZETT ÜVEGEK (ESG= Einscheiben Sicherheit Glas):

Az edzett üveg, olyan egyrétegű üveg, amelyben a hőkezelés hatására tudatosan előidézett feszültség-eloszlási rendszer alakul ki. A float üveget 620 Celsius fokra melegítik, majd hideg levegővel lehűtik,. Ennek a hőkezelésnek során az üveg belsejében különböző feszültségek jönnek létr, és ennek következtében alakulnak ki különleges tulajdonságai. Az üveg mechanikai ellenálló képessége hét – nyolcszorosára nő.

Sík float edzett üveg megerősítve a hirtelen hőmérsékletváltozások esetére. A felülete síma, és fényvisszaverő. Üvegtörés esetén apró tompa szilánkokra esik szét, amellyel csökkenti a sérülések lehetőségét.

Fizikai tulajdonságok:
–Súly: 2,5 kg / m2 mm - enként (vastagság)
–Nyomószilárdság: 7 – 900 N / mm2
–Hajlítószilárdság: 80 – 150 N / mm2
–Hőállóság: ± 200 °C
–Hővezetés: 0,8 W/mK
–Rugalmasság: 7,0 x 104 N / mm2
–Hőtágulási tényező: 9,0 x 10 – 6 K – 1
pl.: 100 K hőmérsékletkülönbség kb. 1,0 mm / m

BIZTONSÁGI LAMINÁLT ÜVEG (VSG-Verbund Sicherheit Glas):

Ragasztott biztonsági üveg 2 vagy több réteg üvegből, színes vagy színtelen fóliával.

Fóliavastagság: 0,38 és 0,76 mm, vagy ezek többszöröse
Maximális méret: 2400 x 3400 mm

A ragasztott biztonsági (VSG) üvegek esetében a gyártás-technológia a következő:

A két üvegréteg közé elhelyezzük a PVB (poli-vinil-butirol) fóliát, s az összeillesztett szendvicsszerkezetet hengerek között, nyomás és hőhatás mellett átengedjük. Az így előkötött üveg-szendvicset autoklávba helyezzük, majd magas nyomáson és hőmérsékleten több óráig kezeljük. Ezzel a módszerrel egy buborékmentes, víztiszta, UV-álló, ragasztott üveget nyerünk. A ragasztás során az üveg és a fólia között egy nagyon erős felületi kötés jön létre. A ragasztott biztonsági üveg a passzív biztonság területén a szilánk megkötésben jelentkezik, az aktív biztonság területén az üveg rideg törését lassítja, és a fólia elasztikusan deformálódik, ezáltal pl. az ütközőenergia deformáló energiává alakul. A PVB fólia rétegek jellemző adatai: szakítónyúlás 300%, szakítószilárdság 20 N/mm2. Alapvetően a VSG üvegeket, mint szilánkmegkötő biztonsági üveget fejlesztették ki a sérülési rizikó csökkentésére, tehát úgy tekinthetjük, mint passzív biztonsági üveget. Viszont az üveg-fólia kombinációja, valamint a rétegek száma lehetővé teszi, hogy a VSG üveg aktív biztonságot adjon.

Ezek az üvegszerkezetek alkalmasak a személyek erőszakos behatolása vagy kitörése elleni védelemre. A vizsgálat egy 2 kp-os fejszével szimulálja a támadást, ennek segítségével kell egy 40x40 mm nyílást vágni az üvegbe. A fenti nyílás előállításához szükséges fejszeütéseket számláljuk és ez képez bázist az ellenállási osztály besorolásához az új EN szerint:

B1 P6B - 30 - 50 fejszeütés
B2 P7B - 51 - 70 fejszeütés
B3 P8B - 71 és több ütés

Az áttörést akadályozó üvegeket elsősorban betörésvédelemhez használják az ipar területén:
• üzletek nagy értékekkel,
• bankok és hitelintézetek,
• múzeumok és műcsarnokok,
• energiaközpontok és számítógépközpontok,
• pszichiátriai intézetek, börtönök.


ZAJVÉDŐ ÜVEGEK:

A normál üvegszerkezetek léghanggátlása (4/16/4 mm) 36 dB, mely különböző módon 55 (60) dB-ig növelhető.

Az akusztikai csillapítást befolyásoló tényezők

Aszimmetrikus üvegtáblák, eltérő vastagság (pl.: 6/14/4), lényege a különböző sajátrezgésszám
Légrés növelése
Üvegvastagság növelése
Légrés feltöltése nehéz gázokkal
Laminált vagy gyantás (esetleg speciális gumi) üvegkombinációk alkalmazása
Különleges gumi ragasztóréteggel egyesített (T.L.S.) üvegszerkezettel 60 dB léghanggátlás is elérhető melynek előnye hogy a technológia miatt kisebb a szerkezeti vastagság, tágabbak a mérethatárok, valamint betörés elleni biztonságra is minősített

További információ telephelyünkön!

Forrás: Egger Glas Kft - üveg beszállító partnercégünk

 
Színek és árnyalatok

Egyedi nyílászáróink felületkezelésére nagy hangsúlyt fektetünk. 2011 -ben elkészült, modern festőműhelyünk lehetővé teszi a pontos, precíz festék felhordást, valamint az esztétikus végterméket. Felületkezeléshez  ipari gyártók festékrendszereit használjuk, amik nem csak szép felületet hoznak létre, hanem több évtizeden keresztül védik a nyílászárót az időjárás viszontagságaitól.


Kilincsek, fogantyúk, vasalatok

A korszerű kilincseket, vasalatokat, zárakat az egyik legnagyobb gyártó a Roto Frank AG magyarországi vállalata szállítja. Az általunk használt Roto NT biztonsági vasalatok már résszellőző és hibás működésgátló funkcióval is rendelkeznek. Bejárati ajtóink 5 pontos biztonsági zárrendszerét a MABISZ elfogadja, de ezenkívül rendelhet ennél magasabb biztonsági szinttel ellátott nyílászárót is!


Üvegezés

Hőszigetelés, hangszige-telés, biztonság és esztétikum. Nyílászáróink üvegezését az ön igényeihez igazítjuk.  Kültéri nyílászáróink általában Low-E bevonatos, gáztöltetű, fokozott hőszigetelésű üvegezéssel kerülnek legyártásra, de ezenkívül választhat síküveget, katedrál-, biztonsági-, fényvédő-, zajvédő üvegezést is.


Minősítéseink

 
 
 

Fekete Ablak - Fekete Tibor asztalos mester

Cím: 8351 Sümegprága, Sarvaly utca 5.
Telefon/Fax: +36/87/352-738
Mobil: +36/20/365-1515

E-mail:
info@feketeablak.hu

 
 

Kapcsolat - megrendelés

 

 

 
 
Amennyiben oldalunkon megtalálta az Önnek megfelelő fa nyílászárót,  bútort kérjük   keressen fel bennünket telephelyünkön vagy hívja telefonszámaink valamelyikét.

 

NE FELEDJE, MI FORMÁT ADUNK HÁZÁNAK!    

COPYRIGHT © FEKETE ABLAK - FEKETE TIBOR ASZTALOS MESTER

FŐOLDAL


HŐSZIGETELT FA ABLAKOK


BEJÁRATI AJTÓK - BELTÉRI  AJTÓK


EGYEDI FA BÚTOROK


KÉPGALÉRIA - REFERENCIA MUNKÁINK KÉPEKBEN